Read Op weg naar het einde by Gerard Reve Free Online


Ebook Op weg naar het einde by Gerard Reve read! Book Title: Op weg naar het einde
The author of the book: Gerard Reve
Edition: Van Oorschot
Date of issue: 1970
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 351 KB
City - Country: No data
Loaded: 2594 times
Reader ratings: 7.1

Read full description of the books:Ik heb dit boek herlezen; het zal wel zomaar 25 geleden zijn dat ik het heb gelezen, en daarvoor ook al wel een keer.
Het vorige boek dat ik heb gelezen is Thomas Mans Toverberg, en hoe onvergelijkbaar zijn deze boeken. In zekere zin valt Reve in het niet bij de grootse schepping van Mann. Maar, ook bij herlezing blijf ik onder de indruk van Reve. Het is een unieke stijl die hij hier heeft gevonden, waarmee hij een zoektocht naar de zin van leven beschrijft. En zo is er ook een overeenkomst met De Toverberg, want Mann noemde dit zelf een 'queeste roman'.
Reve pleit voor tolerantie, in de eerste plaats van homo's, maar eigenlijk van alle mensenkinderen. Hij pleit ervoor om jezelf tot uitdrukking te brengen, en niet te conformeren aan de massa. Hij pleit voor het zoeken naar en beleven van spiritualiteit. In zijn laatste hoofdstuk/brief beschrijft hij op prachtige wijze de worsteling van het scheppingsproces van de schrijver.
En er is zijn geheel eigen humor. Een citaat: 'Een wijnglas is even gauw gevuld als een kinderhand, en de rest is slechts een kwestie van opheffen, met de vrije hand loom het teken des kruizes maken, en de vloeistof 'van het ene vat in het andere gieten', waarbij 'de vorm verandert, maar het volume ongewijzigd blijft'.' Vind je dit niks, dan niet lezen, anders sterk aanbevolen.


Download Op weg naar het einde PDF Op weg naar het einde PDF
Download Op weg naar het einde ERUB Op weg naar het einde PDF
Download Op weg naar het einde DOC Op weg naar het einde PDF
Download Op weg naar het einde TXT Op weg naar het einde PDFRead information about the author

Ebook Op weg naar het einde read Online! Gerard Reve was een Nederlands schrijver en dichter. Samen met Harry Mulisch en W.F. Hermans wordt hij gerekend tot De Grote Drie: de drie belangrijkste Nederlandse schrijvers van na de Tweede Wereldoorlog. Tot zijn bekendste werken behoren De avonden (roman uit 1947) en Werther Nieland (novelle uit 1949). Tot 1973 schreef Reve onder zijn oorspronkelijke naam Gerard Kornelis van het Reve, maar vereenvoudigde deze later tot Gerard Reve. Hij debuteerde in 1946 in het tijdschrift Criterium met de novelle De ondergang van de familie Boslowits, een jaar later verscheen de klassieker De avonden. Reve zou uiteindelijk een enorm oeuvre voortbrengen, waaronder een groot aantal ‘brievenboeken’. In 1969 ontving Reve de P.C. Hooftprijs en in 2001 werd zijn werk bekroond met de Prijs der Nederlandse Letteren. Zijn werk wordt tot op heden nog altijd veel gelezen en besproken.


Reviews of the Op weg naar het einde


LIAM

I never liked the book.

AARON

The idea is great, but sometimes the text suffers

AMELIA

Pozitivnenko, but naive to the ugly.

WILLIAM

Compelling book!

GRACIE

Put it on the toilet paper! or the fireplace!
Add a comment
Download EBOOK Op weg naar het einde by Gerard Reve Online free

PDF: op-weg-naar-het-einde.pdf Op weg naar het einde PDF
ERUB: op-weg-naar-het-einde.epub Op weg naar het einde ERUB
DOC: op-weg-naar-het-einde.doc Op weg naar het einde DOC
TXT: op-weg-naar-het-einde.txt Op weg naar het einde TXT